Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Leurs Thuis Tip: vastelaovend workshop

Leurs Thuis Tip: vastelaovend workshop

We moeten er nog wel even aan wennen, maar dit jaar genieten we anders van carnaval dan voorgaande jaren. Wij vieren carnaval lekker thuis en daarom maken wij ons huis alvast klaar voor vastelaovend! Wij laten je in deze Leurs Thuis Tip zien hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de kleuren rood, geel en groen en je zo toch de sfeer van carnaval in huis brengt! 

 

Wat heb je nodig?

  • Droogbloemen in de kleuren rood, geel en groen
  • Ballonnen
  • Buisjes in frame
  • Maskers
  • Kleine vaasjes
  • IJzerdraad in de kleuren rood, geel en groen
  • Confetti
  • Serpentine

 

Wij hebben alle bovenstaande producten al voor je samengesteld in het vastelaovend workshop pakket. Wil je dit pakket bestellen?

 

Stap 1 – neem het ijzeren frame en vul de buisjes met confetti

Zorg allereerst voor een goede werkomgeving. Dat doe je door het ijzeren frame met buisjes zo op te hangen dat alle buisjes met de onderkant loshangen en niet scheef hangen. Daarna neem je de zak confetti en vul je de buisjes in het frame met een bodempje confetti.

 

Stap 2 – voeg de droogbloemen toe

Nadat je de confetti hebt toegevoegd, is het tijd om de droogbloemen aan de buisjes toe te voegen. Snijd de droogbloemen op diverse lengtes onderaan de steel af en verdeel verschillende kleuren droogbloemen per buisje. 

 

Stap 3 – hang de maskertjes aan het frame

De basis is gezet en we gaan door met de verdere versieringen onderaan het frame. Neem daarvoor eerst wat ijzerdraad en de maskertjes. Zorg dat je ijzerdraad neemt die na het afknippen in een spiraalvorm krult en knip hiervan drie verschillende lengtes af. Hoe lang je het knipt is afhankelijk wat jij mooi vindt. Wij hebben het ijzerdraad op lengtes tussen de 30 en 50 centimeter afgeknipt. Maak vervolgens het maskertje vast aan het uiteinde van het ijzerdraad en maak daarna het ijzerdraad vast aan het ijzer van het frame. Zorg dat de maskertjes speels onder het frame met droogbloemen bungelen.

 

Stap 4 – hang de vaasjes erbij

Na de maskertjes voegen we de vaasjes toe. Maak hiervoor eerst een kruis van ijzerdraad in het midden van het frame. Daarna knip je enkele stukken ijzerdraad af in verschillende lengtes. Neem een vaasje en wikkel het uiteinde van het ijzerdraad om de hals van het vaasje. Vervolgens neem je het andere uiteinde van het ijzerdraad en bind je het vast aan het zojuist gemaakte kruis in het midden van het frame. Doe dit met alle drie de vaasjes.  

 

Stap 5 – voeg de ballonnen toe

Knip verschillende lengtes ijzerdraad af en blaas enkele ballonnen op. Het ijzerdraad bind je met het ene uiteinde vast aan de ballon en het andere uiteinde maak je vast aan het frame. Wij hebben dit met drie ballonnen gedaan, maar maak het extra feestelijk met wat extra ballonnen! 

 

Stap 6 – voeg de serpentine en bloemetjes toe

Neem wat serpentine en hang het losjes over het frame heen. Tot slot, neem je de gerbera’s en je knipt de steeltjes kort af. Vul de vaasjes met wat water en steek de gerbera’s erin. Kies vervolgens een leuk plekje uit en zo haal jij eenvoudig de sfeer van carnaval bij jou in huis!

 

Veel plezier met onze Leurs Thuis Tip!

Hieronder vind je de volledige uitleg in onze tutorial:

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top 5 luchtzuiverende kamerplanten

Wist je dat de luchtkwaliteit waarin wij leven, ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid? Daarom is het des te belangrijker om planten in huis te nemen die onzuiverheden uit de lucht filteren. Hieronder vind je vijf groene luchtzuiveraars die je zeker in huis wilt nemen.

...Lees meer...
Kerstthema – Pink Forest

Pink Forest is een kerstthema dat je meeneemt naar een prachtige fantasiewereld in een magisch bos. Dit thema zorgt voor een dromerige wereld in een weelderige natuur. Tijdens de feestdagen tover jij jouw omgeving om tot een sprankelend sprookje vol met fantasiefiguren en betoverende lichtjes. 

...Lees meer...